DDoS aanval en bescherming - ICT Infrastructuur | Cyber Security
480
page-template-default,page,page-id-480,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

DDoS aanval en bescherming

Een DDoS (Distributed Denial-of-Service) Aanval wordt gebruikt door criminelen om computers aan te vallen vanuit een gehackte computer.
Wat zijn de risico’s van een DDoS Aanval?
We kunnen onderscheid maken in de volgende aanvalstechnieken:
-Buffer overflow attacks– De meest voorkomende DoS attack. Het idee is om meer verkeer naar het netwerk te sturen dan waar het netwerk voor gebouwd is.
-ICMP flood– Maakt gebruik van netwerk devices die niet goed geconfigureerd zijn door spoofed packets te sturen die elke computer op het netwerk “pingt” in plaats van één specifiek system.
-SYN flood – stuurt een verzoek om verbinding te maken met een server maar eindigt nooit de “handshake”. Dit verzoek blijft doorgaan tot alle open poorten overladen zijn met verzoeken waarbij er geen legitieme gebruikers aanwezig zijn om een connectie mee te maken.
Hoe kunt u zich beschermen tegen een DDoS aanval?
Door de unieke karakteristieke van een DDoS aanval zijn er aanvullende technieken en processen nodig om een echte zware en vaak gecoördineerde aanval af te vangen:
-Maak gebruik van perimeter security zoals een Next Generation Firewall
-Maak gebruik van een Load balancer met ingebouwde security features
-Maak goede, heldere afspraken met uw service provider