Windows 10 April 2018 Update - ICT Infrastructuur | Cyber Security
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Windows 10 April 2018 Update

Windows 10 April 2018 Update

Niet alleen bij het gebruik van Chrome kan het systeem ‘bevriezen’ maar ook andere bij apps, waarbij Microsoft expliciet verwijst naar het commando om de assistent Cortana op te roepen. Microsoft geeft aan bekend te zijn met de problemen en er naar te streven bij de updateronde van 8 mei een fix gereed te hebben.

Microsoft stelt voor dat gebruikers in de tussentijd via een omweg de problemen het hoofd kunnen bieden. Desktopgebruikers kunnen de toetscombinatie Windows-key + Ctrl + Shift + B gebruiken om het systeem weer responsief te maken. Tabletgebruikers kunnen de knoppen voor volume-omhoog en volume-omlaag drie keer binnen twee seconden indrukken en laptopgebruikers kunnen hun scherm dichtklappen en weer open doen.

Update voor Windows 10 1803 april 2018
Hoewel we mensen aanbevelen om de Windows 10 1803-update van april uit te stellen, heeft het bedrijf enkele fixes uitgebracht met cumulatieve update KB4103721. Deze update lijkt echter niet de magische update te zijn die de problemen verhelpt waarover veel van onze lezers hebben gereageerd.

Hier is een blik op wat is verbeterd en verbeterd met Windows 1803:

  • Verhelpt een probleem met de Windows Servicing-update van april 2018 waardoor app-v-scripts (gebruikersscripts) niet meer werken.
  • Lost een probleem op waardoor sommige apparaten niet meer reageren of werken bij het gebruik van applicaties, zoals Cortana of Chrome, na installatie van de update van Windows 10 april 2018.
  • Lost een probleem op dat voorkomt dat bepaalde VPN-apps werken op builds van Windows 10, versie 1803. Deze apps zijn ontwikkeld met een SDK-versie die voorafgaat aan Windows 10, versie 1803, en gebruiken de openbare RasSetEntryProperties API.
  • Verhelpt bijkomende problemen met bijgewerkte tijdzone-informatie.
  • Lost een probleem op dat een fout kan veroorzaken bij het verbinden met een Extern bureaublad-server.
  • Beveiligingsupdates voor Windows Server, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft scripting engine, Windows app-platform en frameworks, Windows-kernel, Microsoft Graphics Component, Windows-opslag- en bestandssystemen, HTML-help en Windows Hyper-V.